• Miljøhensyn på alle niveauer
1

Miljøcertificeringer

Der stilles høje krav til produkter for at blive miljøcertificerede, og det synes vi er godt. En stor del af vores miljøsortiment bærer forskellige miljømærker takket være genbrug, og det er vi meget stolte af. Det er et bevis på, at produkterne i vores sortiment klarer sig godt, og det hjælper dig med at træffe et godt miljøvalg hver gang. Ved hjælp af kendte miljømærker som Svanemærket, EU Eco Label og FSC er det nemmere at finde det rette.


Astma- och Allergiförbundet (Astma-Allergi)

Symbolet er et sundhedsmærke, der angiver, at produktet anbefales af Astma- och Allergiförbundet (Astma-Allergi).

Miljøvenligt valg

Svenske Naturskyddsföreningen (naturbeskyttelsesorganisation) SNF's miljømærkning. Godt Miljøvalg-mærkningen er hverken knyttet til sælgeren eller køberen.

Blue Angel

Tysk miljømærkning med kriterier svarende til det nordiske miljømærke Svanen.

EU-Ecolabel

(EU-blomsten). Fælles miljømærkning i EU og EØS-området. EU-Ecolabel er på niveau med det nordiske miljømærke Svanen.

EU's grønne blad

EU's symbol på økologisk landbrug.

Fairtrade

(Fairtrade) En etisk og social mærkning fokuseret på menneskerettigheder.

Forest Stewardship Council (FSC)

International mærkning af skovråvarer med kriterium, der kræver social, økologisk og økonomisk overvejelse af skovbruget.

Krav-mærket

Produkter med Krav-mærkning dyrkes økologisk med særligt høje standarder for dyrepleje, sundhed, socialt ansvar og klimapåvirkning.

Pan European Forest Certifikation (PEFC)

Et europæisk system for certificering af primært familieskovbrug. Kriterier for udvikling af god balance mellem skovproduktion, miljø og sociale interesser.

Rainforest Alliance

Arbejder på at bevare biodiversiteten og skabe bæredygtige levebrød for arbejdstagere og avlere. Reglerne udvikles i samarbejde med lokale naturbeskyttelsesorganisationer.

Svanen

Nordens officielle miljømærke. Produkter, der opfylder kriterierne for miljømærket Svanen, har lavere miljøpåvirkning.

UTZ-certificeret

En mærkning til bæredygtigt landbrug for kaffe, kakao og te. UTZ lærer landmændene mere bæredygtige arbejdsmetoder for miljø og mennesker.